top of page

Baternat juha ili supa?


Za pripremu ovog jela potrebno ti je 50ak minuta slobodnog vremena, nekoliko najboljih prijatelja, bijelo vino i lepi sunčan dan. Za ovo jelo ne trebaš biti previše gladan ili gladna, ali dobrog raspoloženja.


Dno najvećeg lonca prekrio sam visokokvalitetnim maslinovim uljem na kom sam propržio glavicu luka sa malo češnjaka. Pre toga, puter tikvu sam prerezao na pola, a kašikom/žlicom uklonio semenke i ogulio koru. Tikvu sam narezao na kockice i zajedno sa jednim narezanim batatovim krompirom stavio u lonac. Sav sadržaj sam prelio vodom i utopio dve povrtne kocke. Sve ovo kuvao sam dok tikva i krompir nisu omekšali te na kraju začinio sa dvije žlice/kašike vegete i malo bibera. Štapnim mikserom sve sam izmiksao i dodao pola čaše pavlake/vrhnja. Slatkasto-slano i kremasto jelo servirao sam sa nekim začinjenim krutonima.

Ukoliko u trgovini nakon neuspešnog traženja krutona ipak moraš pitati trgovca ili trgovkinju, upitaj to jasno i razgovetno! Inače će te poslati na blagajnu jer krutoni na koje ona misli stoje tamo! Dobar tek / prijatno.


56 views
bottom of page